
Warna Biru/Ungu
Sumber makanan yang mempunyai warna biru/ungu dapat membantu:
1. Meningkatkan daya ingatan
2. Melambatkan proses penuaan
3. Menyihatkan saluran kencing
4. Mengurangkan risiko kanser

Warna Hijau
Sumber makanan yang mempunyai warna hijau dapat membantu:
1. Menguatkan tulang dan gigi
2. Menyihatkan mata
3. Mengurangkan risiko kanser

Warna Kuning
Sumber makanan yang mempunyai warna kuning dapat membantu:
1. Meningkatkan kesihatan jantung
2. Menyihatkan mata
3. Meningkatkan sistem daya imunisasi
4. Mengurangkan risiko kanser

Warna Merah
Sumber makanan yang mempunyai warna merah dapat membantu:
1. Meningkatkan kesihatan jantung
2. Menguatkan daya ingatan
3. Menyihatkan saluran kencing
4. Mengurangkan risiko kanser

Warna Putih/Coklat
Sumber makanan yang mempunyai warna putih/coklat dapat membantu:
1. Meningkatkan kesihatan jantung
2. Meneruskan tahap kolesterol yang sihat
3. Mengurangkan risiko kanser
No comments:
Post a Comment