Wednesday, January 9, 2013

ESP - Kekal bertenaga

Energing Soy Protein dari Shaklee merupakan satu-satunya produk dalam pasaran yang menjamin penyediaan 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia. Ia turut diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral. 

ESP sangat sesuai untuk semua peringkat umur - dari muda hinggalah ke tua. ESP juga sangat sesuai untuk penghidap kencing manis kerana ia mengandungi Indeks Glisemik (GI) yang rendah iaitu 39.


Indeks glisemik (GI) adalah ukuran berapa cepat tahap gula dalam darah (iaitu tahap glukosa dalam darah) meningkat selepas memakan jenis makanan tertentu.

Satu hidangan ESP bersamaan dengan 2 kali ganda daging, 4 kali ganda telur dan12 kali ganda susu. Ia rendah lemak, tiada kolesterol, tiada asid urik dan sangat mudah diserap oleh tubuh badan.


Manfaat utama ESP daripada Shaklee:

Awet muda - asid amino penting untuk membina otot, kuku, rambut, darah, organ, kulit dan lain-lain. Pengambilan yang kerap adalah kunci kepada awet muda.

Baik untuk hormon - kacang soya adalah satu-satunya tumbuhan yang kaya dengan isoflavones, fungsinya bersamaan dengan hormon wanita. Ia membantu merendahkan paras kolesterol, mencegah risiko osteoporosis (tulang rapuh) dan sakit jantung.

Baik untuk prostat - Genistein yang terkandung di dalam kacang soya terbukti keupayaannya mengekang pertumbuhan dan perebakan sel kanser. Ia juga sangat baik dalam pemulihan uterus, ovari, menopaus dan pembesaran prostat.

Kulit remaja - merangsang pembentukan semula kulit dan otot, mengurangkan kedutan, agen anti-penuaan, mengembalikan radian kulit dan kepejalan otot, mempercepatkan sembuhan luka dan mengurangkan kesan parut.

Pembekal tenaga - membekal tenaga dengan segera dan meningkatkan sistem imun, maka ia baik untuk kekal bertenaga, mencegah migrain, insomnia dan stres.

Membaiki pigmentasi - membaiki masalah rambut seperti beruban dan gugur, membaiki masalah pigmentasi, kedutan dan kesan tua.

Membaiki memori - meningkatkan kualiti memori, vitaliti, dorongan seksual dan rangsangan.


** Semua testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi di sini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnos atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.

Boleh hubungi saya melalui:

sms: 012-2923 994
emel: adzah.adam[at]gmail.com
fb: Adzah Adam
ID Shaklee: 888149

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...